Fortsæt til hovedindholdet
Viden og inspiration
Att ge plats för den andre?

Att ge plats för den andre? - Religionsdialog, ersättningsteologi och Muhammed som profet

Hvilken plads er jeg villig til at give til overbevisninger og traditioner, der ikke er mine egne? Hvad betyder det for min egen tro at møde mennesker med en anden tro?

I 2021 holdt F&R en læsegruppe af "At ge plats för den andre?" for at blive klogere på Jakob Wiréns undersøgelse af religionsdialog, og hans spørgen til, hvilke udfordringer og succeskriterier religionsdialog har, samt til hvordan man fra forskellige religiøse standpunkter har tilgået interreligiøst samarbejde - hvordan man har retfærdiggjort sin interreligiøse praksis og hvilke erfaringer det har givet.

Jakob Wirén er lektor i systematisk teologi og teologisk sekretær for ærkebiskop Antje Jackelén. Han har tidligere skrevet bøgerne "Challenge-Driven Teaching: How the Church Can Share Faith and Life Today" og "Hope and Otherness: Christian Eschatology and Interreligious Hospitality". I "At ge plats för den andre?" skriver Jakob Wirén til menigheden, den akademiske verden såvel som den alment interesserede i religionsdialog og samfundet som helhed. 

Bogen er en del af Svenska kyrkans forskningsserie, der udgiver kirke- og samfundsrelevant forskning, der har gennemgået en peer review-proces.


"At ge plats för den andre?" Er udgivet på forlaget verbum og kan købes - klik her 

Se også "Hope and Otherness: Christian Eschatology and Interreligious Hospitality", som kan tilgås - klik her