Et samarbejde mellem Migrantsamarbejdet og Folkekirke & Religionsmøde
Sted: Konsistoriesalen, Sankt Knuds Kirke, Klosterbakken 2, 5000 Odense
Tid: Torsdag d. 31. marts 2022 klokken 10.00-15.30
10.00
Velkomst
10.10-11.20
Lektor ph.d. Jakob Egeris Thorsen taler under overskriften: Kirkens rolle i det pluralistiske samfund: at balancere mellem identitet og åbenhed. Jakob kommer med sit bud på, hvad kirkens væsen og rolle er i en pluralistisk sammenhæng, hvad er den diakonale opgave ind i det pluralistiske? Hvad tænker vi teologisk om forskellighed?
11.20-11.35
Pause
11.35-12.45
Antropolog ph.d. Kristina Kjellin fra Svenska Kyrkans Enhed for forskning og analyse taler under overskriften: Et antropologisk perspektiv på forskellighed i kirken, begreber og praksis. Kristina bidrager også med svenske erfaringer
12.45-13.30
Frokost
13.30-15.20
Sognepræst Niels Hviid fra Gellerup deler danske erfaringer om at manøvrere i den nye virkelighed, hvor kulturel og religiøs forskellighed udgør konteksten for kirkens lokale tilstedeværelse og engagement.
Cand. theol. og kirke/kulturmedarbejder i Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde i Odense, Daniela Jensen: 'Folkekirke og folkets kirker. Et tysk perspektiv på den danske folkekirke'.
Præst for flygtninge og indvandrere og projektleder for Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde Jesper Hougaard Larsen bidrager med erfaringer fra Odense - udfordringer og vendepunkter i arbejdet.
Biak Chin Par Lian, migrantkonsulent i Haderslev Stift, fortæller om personlige og professionelle erfaringer med at skabe fællesskab på tværs af kulturelle og religiøse baggrunde.
15.20-15.30
Afslutning
På baggrund af korte faglige oplæg fra en teologisk og antropologisk vinkel drøfter vi folkekirkens rolle og muligheder i et Danmark, hvor vi er mennesker fra forskellige kulturer og med hybride identiteter.
Alle deltagere bedes medbringe en god erfaring og en udfordring de står med i det daglige, som de gerne vil have sparring på.
Deltagelse er gratis.
Tilmelding via dette link
På gensyn i Odense!