Nyhedsbreve
Nyheder

Religion i det offentlige rum til debat på Folkemødet

Er religion blevet noget bøvl, som politikere forsøger at komme uden om med ’neutralitetspolitikker’? Det og meget andet sætter folkekirken til debat på Folkemødet. 

Selv om flere toppolitikere melder afbud til Folkemødet, vil Bornholm igen i år summe af samtaler og debat, når mere end 500 foreninger, interesseorganisationer og politiske partier mødes for at diskutere, hvad vi vil med det danske samfund. Folkekirke og Religionsmøde er igen i år med, når folkekirken slår dørene op til Folkekirkens Telt på Allinge Havn.

Her kan man høre Steffen Damgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd og Inge Lise Pedersen, fhv. formand for Landsforeningen af Menighedsråd diskutere kirkens rolle i udkantsdanmark. Også kirkens arbejde blandt mennesker i offentlige institutioner kommer i fokus gennem en række samtaler om ’Livet på kanten’ mellem præster, ansatte og borgere, som har mødt hinanden på sygehuset, i fængslet eller under udsendelse med Hæren.

Tryner neutralitetspolitikker mangfoldigheden?

Lørdag eftermiddag står Folkekirke og Religionsmøde bag et ’dilemmaspil’ om religion i det offentlige rum. Her bliver der spurgt til, om neutralitetspolitikker en måde at styrke eller tryne mangfoldigheden på, når tidl. DR vært Anja Bo styrer løjerne, og politikere, filosoffer og debattører diskuterer bederum på supersygehusene og markering af religiøse højtider i skoler. Eller findes der løsninger, der kan håndtere både mangfoldighed og religion i det offentlige rum? Arrangementet foregår som et dilemmaspil, hvor publikum skal stemme med fødderne og får mulighed for at deltage i debatten.

Bag programmet i Folkekirkens Telt står Folkekirke og Religionsmøde, Stifterne, Danske Sømands- og Udlandskirker, Landsforeningen af Menighedsråd, folkekirken.dk og en række præster og frivillige.

Læs mere om dilemmaspillet her