Fortsæt til hovedindholdet
Kom i gang
Islam og Kristendom for åbne vinduer

Islam og Kristendom for åbne vinduer

Hvor finder vi svar på spørgsmål om andre religioner? Gennem tværreligiøse sogneaftener får man mulighed for at "kigge ind ad vinduerne" hos hinanden.

I Nørremarks sogn i Vejle har lokale muslimer og den lokale sognepræst arrangeret en række aftener under overskriften "Islam og Kristendom for åbne vinduer". Formålet var at åbne et vindue ind til ”de andre” i sognet med en anden religiøs og kulturel baggrund. Som programmet lød: ”Nu har vi lejligheden til at ”kigge ind ad vinduet” – og hvem ved? – næste gang tør vi måske gå ind ad døren og på besøg”. 

Temaerne for aftenerne

  1. Fødsel og barndom
  2. Pubertet og ungdom
  3. Bryllup og voksenliv
  4. Død og begravelse
  5. Ramadan og jul
  6. Offerfest og påske
  7. Andre helligdage

Aftenernes forløb

Fokus er på, hvad vi gør! Hver aften fortæller repræsentanter fra de to religioner. Udgangspunktet er de skikke, man hver især har i forbindelse med livsovergange, højtider og helligdage: 

  • Hvorfor vi har de traditioner, vi har?
  • Hvordan hænger de sammen med det, vi tror på?
  • Hvad betyder de for os?

Deltagerne har herefter mulighed for at stille spørgsmål.

Til mange fester og traditioner hører der desuden en bestemt slags mad. På aftenerne er der også mulighed for smagsprøver.

Hvor mødes man?

Mange kirker har en sognegård til rådighed. Men det kan være en fordel at arrangementerne foregår et religiøst neutralt sted - for eksempel i et beboerhus - så mødet bliver ligeværdigt og nemmere for folk at kunne deltage i. Arrangementerne kan evt. følges op af et besøg i den lokale kirke eller moské.