Ny religionsteologisk konsulent i F&R
Folkekirke og Religionsmøde har ansat teolog og tidligere lektor Ane Kirstine Brandt som religionsteologisk konsulent.
Ane Kirstine Brandt skal i Folkekirke og Religionsmøde arbejde med at udvikle læringsforløb, der mere tydeligt kan bringe folkekirkens ressourcer i spil, når der skal findes løsninger på spørgsmål om religion og livssyn i lokale offentlige institutioner: ”Det vigtigste for mig i denne stilling er at bidrage til, at folkekirken fungerer som en stærk ressource for samfundet. Ingen andre steder i Danmark er der så mange, der dagligt arbejder med tro og trospraksis. Derfor er ansatte og frivillige i folkekirken netop vant til at tale et religiøst sprog ind i en nutid, der er har mange forskellige tros- og livsformer i en sekulær samfundsramme. Kirken har altid bidraget med det, der var brug for i samfundet; uddannelse, diakoni, lægekunst, og i dag kan folkekirken også bidrage ved – måske lidt tydeligere – at understrege, at religion ikke i sig selv er noget at være bange for.”
I forbindelse med ansættelsen siger generalsekretær i Folkekirke og Religionsmøde Kåre Schelde Christensen: "Med Ane Kirstine Brandt har vi fået ansat en yderst kvalificeret person til denne opgave. Hun har intensivt arbejdet med udfordringer omkring kristendommens og religioners rolle i et forandret samfund - både i skolen og på samfundsbanen, og folkekirken kender hun i øvrigt solidt indefra som menighedsrådsformand."
Ane Kirstine Brandt har sammen med Pia Rose Böwadt skrevet bøgerne ”Gud på borgen. Interview med danske politikere om religionernes rolle i samfundet” og ”Gud i skolen. Religiøse dilemmaer i skolens praksis.” Hun har siden 2004 været ansat som lektor ved læreruddannelsen i "Kristendomskundskab, Livsoplysning og Medborgerskab" og "Kristendomskundskab og Religion". På professionshøjskolen UCC i København har hun desuden arbejdet med udvikling af faglige rammer for studieliv og etablering af samarbejder mellem forskellige samfundsaktører, der ikke almindeligvis har med uddannelse at gøre.