Aktuelt
Undervisning og dåb af konvertitter

Undervisning og dåb af konvertitter

Oversættelse af folkekirkeligt dåbsoplæringsmateriale til arabisk og farsi er på vej. Samtidig udarbejder Folkekirke og Religionsmøde en vejledning i, hvordan materialet kan anvendes til gruppeundervisning.

Gruppevejledning

I 2010 udarbejdede Folkekirke og Religionsmøde et folkekirkeligt dåbsoplæringsmateriale for voksne med muslimsk baggrund med titlen "Kristus-vejen". Materialet skulle imødekomme en stigende efterspørgsel fra voksne med muslimsk baggrund, der enten ønsker mere viden om kristendommen eller at blive døbt. Samtidig blev der for præster udarbejdet en vejlederbog, der fik titlen "Tro i mødet - indføring i kristentro i et religiøst mangfoldigt samfund".

I dag efterspørger voksne med muslimsk baggrund undevisning i kristendom i så stor en grad, at undervisningen nogle steder i folkekirken tilrettelægges som holdundervisning. For at svare på det nye behov, arbejder Folkekirke og Religionsmøde pt. på at fremstille en vejledning til, hvordan dåbsoplæringsmaterialet kan anvendes til undervisning for grupper. Vejledningen forventes udgivet i august 2017.

Oversættelse til arabisk og farsi

Samtidig vil dåbsoplæringsmaterialet blive oversat til arabisk og farsi. Dette sker efter støtte fra Stiftsrådet i Haderslev Stift på 36.000 kr. til oversættelse af "Kristus-vejen". Oversættelserne forventes udgivet i august 2017. Alle materialer vil blive gratis tilgængelige her på hjemmesiden.

Vejledning omkring dåb af asylansøgere

Dåb af asylansøgere rejser en række etiske og principielle overvejelser. Pga. den stigende efterspørgsel for dåb blandt asylansøgere, har Folkekirke og Religionsmøde opdateret og nyudgivet "Vejledning omkring kirkens kontakt med og evt. dåb af muslimske asylansøgere". Vejledningen kan læses her